Followers

Saturday, June 25, 2011

Tsunami Kehampaan

 
  Jantung dan perasaanku hancur seperti kaca yang terhempas di lantai,apabila orang yang aku sayangi sepenuh hati membuat keputusan untuk meninggalkan aku, Amat berat sekali untuk aku melepaskannya. Insan yang aku sayangi itu telah aku patrikan sekemas-kemasnya di dalam lubuk hatiku ini dan menutup pintu hatiku serapat-rapatnya untuk menerima orang laen selain dari dia.

  Fikiranku mula bercelaru kerna dahulunya aku mempunyai cahaya yang menerangi dan menyinari hidupku ini serta menjadi tongak semangatku untuk mencapai sesuatu kejayaan. Kebahagian yg dahulunya sering menemani aku tidak kira pada waktu senang ataw duka ia setia dan sentiasa menemani aku. Namun itu semuanya hanyalah dulu, cahaya yang aku miliki itu terlah terpadam dengan sekelip mata dan kebahagiaan yang menemaniku dahulu telah pergi meninggalkan aku.

 Tempat yang biasanya ku bermanja-manja telah lenyap dilanda Tsunami Kehampaan. Tempat yang biasanya aku mengadu domba dan bermanja-manja telah hanyut dilanda Ombak Tsunami Kehampaan. Kini aku sudah tiada apa-apa lagi yang bernilai dalam hidupku. Permata yang ku miliki dahulu sudah tiada lagi, yang ada padaku hanyalah secebis memori bahagia yang tak seberapa tetapi amat bermakna yang sempat dibina sebelum kedatangan Tsunami tersebut.



ya Allah ya tuhan ku
kau kembalikanlah dia kepadaku
sesungguhnya aku mencintainya dgn setulus hatiku ini
Di tangan-Mu Tuhan ku sandar impian penentu jodoh pertemuan 
Seandai dirinya tercipta untukku panjangkanlah jodohku dgn dia
relaku menjadi miliknya... 





Thursday, June 23, 2011

untuk dia yg segalanya




Saya suka tengok jari awek saya...
Cantik betul...
Sungguh!Sampai takut nak pegang...
Bukan takut patah...

Tapi takut nanti jari kitorang
tak boleh tolong each other
Di depan yang maha Esa...

Saya suka tengok rambut awek saya...
Cantik betol...
Sungguh!Sebab tu saya belikan tudung...
Bukan sebab jeles orang lain tengok jugak....
Tapi takut nanti terbakar dek api neraka...

Saya suka tengok body awek saya....
Cantik betol... 
Sungguh!Sebab tu saya belikan dia telekong
Supaya mase die jumpa dengan Kekasih die
Yang Utama Dia lagi cantik dan berseri menghadap Nya.
Saya pun tumpang dapat pahala. Pheh syoknye...

Saya sedih tengok awek saya...
Tak tido,
tak makan rindu kat saya...
Saya pun macam tu jugak,
Problem yang sama..Die tanya apa ubatnya?
Saya pun bagi die Quran untuk penenang jiwa...
Semoga lebih cintakan Nya dari saya...

Saya sedih tengok awek saya
Selalu pesan macam-macam kat saya...
"Makan, minum, drive elok-elok tau..
Nanti awak sakit saye susah ati bla bla bla bla" katenya...
Tapi bila tengok movie sama-sama burn asar maghrib gitu
Die tak kata satu aper pun...Berdosanye saya....

Kesimpulannya saya memang sayang dia...
Nak jumper die giler forever...
Yang forever punye forever...
Di dunia dan akhirat terutamanya,
Janji nak share heaven sama-sama...
Bahagia selamanya...

Semoga kami saling mengingati,
Dosa sendiri pun infiniti...
Nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni...
Semoga kami menginsafi diri...
Ya Allah ampunkanlah kami....
Semoga kami dapat bersama selamanya nanti..

Wednesday, June 8, 2011

perlukah mencari yang sempurna

 
Pilihlah aku menjadi teman hidupmu!



assalamualaikum

    Sejak aku memiliki si Dia yang comel(Nurul Suhaida) tu,ramai jgak la kawan-kawan aku dok bertanya pasal soal "cinta" dekat aku ada yang meluahkan perasaan diaorang mcam mana nak happy dengan pasangan diorang,konon kata jelez arr tengok "hang dengan Aida happy arr korang sweet gila" and ada jugak yg tanya dekat aku kalau nak kaple ciri-ciri perempuan yang macam mana patot aku buat jadi awek ataw bini kalau boleh aku nak wanita yang cantik. body menawan. berharta. pandai masak. pandai bergaya. family dari orang ternama masa Tan sri . n yang paling penting tahu membuat diriku bangga dengan make up dan pakaian berjenama yang wanita tu pakai -,-' .

Nak Jadi Doctor Love jap
    haha nak jenis macam tu ka? ingat bagus sangat ka nak dapat pasangan yang macam hang mintak tu? bahaha derr! jauh pangang dari api derr! mat jenin je lu niee..bagai langit dgn bumi bagai enggang dgn pipit derr korang ingat  layak sangat ka nak dapat macam yang dalam senarai tu? 

      katakan kalau korang bertemu dengan seseorang xkira la laki ka perempuan n korang menyukai luarannya segala2nya mengikut ciri impian korang,sure korang xkan lepaskan peluang tu kan? mesti nak target mia orang tu n bila dah dapat mesti nak jmpa kan..di awal perkenalan semuanya indah sehingga bau kentut pon bole kata wangi, taik kucing pon bole kata cokelat,simpan semua cacat cela dari penglihatan mata,simpan semua cerita buruk dya dalam hati korang..derrr!! sampai bila nak tipu diri sendiri nie?

    aku berani jamin la kalau korang dapat kawin ataw kaple dengan perempuan/lelaki yang korang mintak tu xkan bahagia sampai ke anak cucu beb. katakan la one day korang tngh dok dating la kan, n bayangkan benda yang korang tengok indah selama ini hanyalah topeng semata2 n mengalahkan nenek kebayan,rasa2 nenek kebayan ok lagi.korang terlihat segala yang buruk tentang si perempuan/lelaki itu n korang cuba bertahan dan cuba alihkan perhatian korang dari melihat keburukan si Dia. tapi sampai bila korang boleh bertahan? sampai bila nak tipu diri sendiri boleh ka berlakon lagi?  

    hah! mencari kesempurnaan sangat akhirnya apa yang hampa dapat? haprak! apa pon xdapat! xpasai2 betina/jantan tu terpaksa ampa lepaskan. manusia xsempurna buat apa nak cari yang sempurna kalau dah taw manusia xsempurna kan? tapi CINTA SEMPURNA  bak kata yuna la hehehe >_<'

    hah! itu la ikot sangat nafsu bukannya hati,sesungguhnya kalau mengikot kata2 hati confirm sekarang nie korang dok ada dalam pawagam dok tengok wayang ataw dok berasmara n insyaAllah hubungan korang akan sampai kejinjang pelamin n ke anak cucu.cinta itu lahirnya dalam hati bukannya dari pandangan mata bukannya cinta itu datang dari body yg lawa2 pinggul yg sempoi ataw muka yang handsome.jadi renung2kan lah dan selamat beramal n selamat memilih pasangan hidup yang sehidup semati :) n akhir sekali aku bersyukur sangat dapat kekasih yang dalam 1package hehe all in one!! luv u sayang!!

Tuesday, June 7, 2011

Kantoi

assalamualaikum
hahaha korang nak tahu tak asal tajuk enrty aku nie KANTOI ok cita dia mula macam nie.dimalam yg indah dihiasai n diterangi cahaya lampu bilik aku(cewahh diterangi cahaya bulan xpa jgak) aku sedang bergayut dengan buah jantung hati nyawa intan payung aku..errr~ agak lama jgak la kami bergayut 



so dah sedap2 dok bergayut kami pon minta diri dulu la sbb nak buat benda laen..kebetulan lak time tu Bonda dan Ayahanda aku dah pulang dari kampong so kena la g sambut diaorang kan..so g salam dgn diaorang pastu borak2 jap n sambil mengurut ayahanda aku yg lenguh bawak keta..so keadaan macam biasa la xlama lepas tu aku g main dgn adik laki aku time tu memang xda apa la just gurau senda..n nak dijadikan cita adik perempuan aku yang bernama Alia yg berumur 3thun tu kluaq dari bilik kakak aku sambil berlari2 anak

Ha! nie la budak nya~ nama dya Alia Adriana

so bila dah nmpk dya aku dengan selambanya jerit nama dya(dalam mood seronok nie) aku jerit la AIDAAAAA!!(haha nama awek aku) errr terjerit nama awek aq lak..tengok hebat x penangan awek aku? siang malam dok teringat kat dya <3 so bila dah tersilap nama sure la semua orang usya aku kan..haha bapa aku, mak aku, adik aku(laki mia) n kakak aku...errr hahaha tmbh2 mama aku usya siap wat reaksi muka macam nak g tenyeh2 muka aku ja..haahaha malu gyla dah la time tu semua dok ada >_< errr hahha xpa smua buat biasa ja mybe dah dpt Lampu Hijau la kot...sayang tunggu taw xlama lagi kita g menikah :D
tapikan yang xbestnya mama aku cepat2 tarik alia dari aku dia kata bahaya dah la dok cium2 alia t dya ingat aida lak -,- errr xpa sama ja janji dpat cium..lalala~

Monday, June 6, 2011

Dragon Boat sukan kegemaranku

                                      


assalamualaikum
hari nie aku nak cita dekat korang sukan yang paling aku minat sangat err iaitu dragon boat,aku mula berkecimpung dalam  dragon boat nie masa aku tingkatan 2,dragon boat nie dia memerlukan seramai 20 orang untuk mendayung boat  tersebut.. boat tu kalau tengok lebih kurang macam sampan tpi boat nie dia panjang skit n lebih kecil dari sampan

 tadaaa~! nie lah dragon boat n aku perkenalkan nie la team AUSTRALIA
setiap sukan yang ada kat dunia nie mesti ada pertandingan,so dragon boat nie pon ada pertandingan jgak n yg lebih menarik dya dalam INTERNATIONAL 

                                      


Cuti dua minggu nie aku tak dapat kemana-mana sebab ada latihan Dragon Boat nie.errr xdapat balik kampung n merantau ke negeri laen dan terpaksa berpisah dengan keluarga aku buat sementara waktu,mujurlah ada sorang budak nie yg selalu temani dan sentiasa berada disisi aku.errr hari nie aku xnak cakap pasal dia takut korang bosan dah dgr nama dya..kami berlatih mendayung dkat Penang watersport center kat tanjung bungah berdekatan dengan Masjid Terapung,.huh lupa plak nak gtaw asal dgn banner yang aku letak kat atas tu..tu la banner pertandingan dragon boat..PENANG INTERNATIONAL DRAGON BOAT FESTIVAL game tu akan diadakan padan 11 & 12 jun 2011 iaitu pada hari sabtu n ahad nie..errr~ lagi bapa hari ja lagi >_< for your information aku pon ambik bahagian jgak..kami akan bertanding dalam acara 250meter dan 500meter ehh jap korang jemput la hadir kat dam teluk bahang sabtu dgn ahad nie k pakat mai ramai2 taw

hmm sampai kat sini ja laa..maggi ak u pon dah kembang.. harap kita akan bertemu di entry yg akan datang n thx sbb baca entry saya ^__^


Penyeri Hidupku

Assalamualaikum


hye kawan2 yg super awesome! oppps terikut trade mark Najwa Latif plak..ahhh  xnak sentuh pasal Najwa Latif tu,hari nie aku nak sentuh pasal Penyeri Hidup aku, korang nak tahu tak apa maksud penyeri hidup?




penyeri hidup nie lebih kurang macam something yang buat hidup seseorang tu berseri, happy dan bahagia. Tanpa penyeri  hidup aku macam tidak bermakna lagi,tnpa kehadiran penyeri hidup ini yang mana ku panggil ayah,ibu,kakak dan adik-adikku ini mungkin aku akan kesepian dan merana dimuka dunia ini,merekalah penyeri hidup ku.






tadaaaaaaaa!!! inilah penyeri hidupku,tanpa mereka hidupku xbermakna, tanpa mereka jgak hidupku bagai hamba yang sesat ditengah2 padang pasir yang terbentang luas. Walaupun aku sering dimarahi oleh mereka semua nie,namun aku  tak pernah pon membenci mereka..errr kadang2 tu ada la sbb dah hari2 kena marah sapa tak tensyen kan..hehe tapi sekejap ja sebab aku tau mereka marah sebab aku buat salah,so wat apa nak marah balik kat atas kesalahan yang kita buat kan? orang bodoh ja yang wat macam tu,mereka marah pon sebab mereka fikir 
akan masa depan aku nie..hohoho nie la yang buat aku bertambah sayang kat depa!!!


ok dah habis satu bab,n kita teruskan ke bab dua, kalau korang nak tau, ada seorang budak nie yang mana aku panggil dia sayang..dialah penyeri hidup aku,dia selalu berada disisiku n menyayangiku,and aku xdpat nak bayangkan kalau dia xda disamping aku,arghhhh!! rasa macam kelam ja Dunia nie tnpa kehadiran Cahaya Kebahagian,Cahaya Kebahagian nie kalau dalam bahasa arabnya disebut Nurul Suhaida ^__^


huhu pic nie dya yang kasi kat aku ^__^ n aku suka sngt <3



kemunculan dia dalam hidup aku nie,telah bnyk mengubah corak hidup aku dari benda-benda negatif kepada positif entah aku pon xtahu asal senang sangat nak dengar cakap dia,sampai bonda tersayang aku pon antar sms dekat dia,suro dia nasihat skit kat aku.N thx sangat2 aku hargai korang semua(mak aku,bapa aku,kakak aku,adik2 aku n sayang aku) hahaha ok la smpai di sini saja.. maggi aku pon dah kembang, bye smua harap kita bertemu di entry yang akan datang ^__^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...