Followers

Tuesday, March 1, 2011

Ishhh orang sekarang nie pantang ja tngk orang nak pakai apa mua..ehhh xstyle la baju tu..ehhh muram la colour dya..ehhh labuh la sluaq nie ehhh nmp mcam mak cik la..ehhh itu ehhh ini bkan ka kat pakaian tpi hal2 laen pn ada..korang asyik complain ja penah x korang tngk niat seseorang tu? Jap jgan salah anggp plak apa yg aq kata dkat si complain nie..aq xsalahkan dya sebab manusia sentiasa buat silap kan^__^

Ok contoh si dya nie pakai t-shirt sendat..korang kata waaa style la awek nie cun..tip-top kot :D n bila korang tngk sorang lagi plak..gaya pemakaian dya tudung labuh..xda ketat2 korang kata isshh minah nie tunjuk alim la pulak..padahal dok mgata blkgn2 wat mcam org xtahu..ha!! tngk nie la budaya orang kat Malaysia nie..budak zaman sekarang..perangai pelik orang kata hdoh dya pndang semua cantik xcerdik mana pergi rasa segan?

Ok katakana lah ada sorang kafir yg baru masok islam..cewahhh dulu sikit mia seksi lagi n lepas dya convert msok islam dya dah xpkai lagi yg seksi2 semua dya katop..korang mula la nak kutuk dya..ciss baru pelok islam dah nak over..buat trok..aq yg islam dari kecik xda pon mcam nie…ha dah dpat satu dosa..klo  si mualaf tu dgr nak buat mcam mana?..kang kecik aty plak n xpasai2 tnggal kan islam..btmbh la lagi dosa korang..taw taka q ada sorang kawan yg parents dya mualaf..seyes aq kata..ilmu agama dya tip-top dya ley bidas semua soalan yg diajukan oleh orang kafir..

So pada pandangan aq kan..apa salahnya kalau korang galakkan dya nak pakai jubah ka tudung labuh ka..baju kurung ka..or bnda2 yg elok la..dpt pahala lagi ada la..mencegah kemungkaran btoi x? ^__^ so kalo ada kawan2 ka anak2 ka..abang or kakak ka yg try nak berubah nak jadi baik..korang patot sokong dya.beri dya smgat skit..tapi kan ada jgak yg jenis mankaq mia style..pakai labuh2 tudung la n apa la..tpi pakai bkan semata2 utk Allah tpi just nak cover kesilapan..haprak mia orang..

Satu lagi..aq bukan nya nak kutok arr apa..zaman skrg nie..ramai aq tngk cara diaorang nak pikat pompuan dgn cara buat alim..wey come on la bro..xda jalan laen ka..owhh skit2 suro istifar..skit2 insyaallah..skit2 suro amek ayaq semayang..sblom korang nak suro org laen buat..korang buat ka pa yg korang cakap tu…ha ley masok gang Munafik taw x…cewaaahh mesti korang kata ehhh blog nie bangang la tunjuk alim plak…ha korang xsuka blah arr..wat pa baca kan..tpi aq nak gtaw nie..aq buat nie..kira mcam nak bgi nasihat n support  la..aq taw ilmu aq xtinggi sama korang..so pelan pelan kayuh arr..tapi setiap kali buat baik mesti kena tindas mia..ultraman btoi..so akhir kata jgn la tindas kalau seseorang tu nak buat bnda baik..^__^

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...