Followers

Sunday, December 4, 2011

atasi perbezaan antara korang dengan si dia

hehehe tadi masa dok blogwalking dekat http://birumuda91.blogspot.com aku ada jumpa pasai benda nie. so nak share dengan korang semua laa.harap korang bahagia dengan pasangan korang k

1. kepada sesiapa yang bercinta dengan perkenalan yang singkat pastinya akan mempunyai banyak perbezaan antara kamu dan si dia.. Namun kamu tidak boleh cepat mengalah dengan perbezaan tersebut kerana persamaan bukanlah tiket untuk menentukan kebahagiaan hubungan kamu itu.. ada kalanya perbezaan itu boleh membuatkan kamu dan pasangan kamu lebih serasi bersama.. jadi , belajarlah bagaimana cara untuk mengatasi masalah perbezaan yang wujud diantara kamu berdua..



2. pastikan kamu tidak keliru dengan mencintai dan juga memerlukan.. memerlukannyaadalah memerlukan kamu pada waktu kamu rasa sedih dan perlukan tempat bergantung serta berkongsi rasa.. bila kamu memerlukan , kamu tidak akan mampu hidup tanpa dirinya berbeza pula dengan mencintai.. cinta bererti kamu terus mampu hidup dan bahagia biarpun sidia jauh dengan kamu malah sentiasa mengasihinya biarpun sikap romantisnya semakin pudar..



3. jadilah pengawal tunggal atas emosi kamu sendiri dengan belajar untuk mengatasi emosikamu tanpa menyalahkan si dia.. bertanggungjawab penuh atas rasa tertekan , membela diri atau ketika permintaan kamu tidak terpenuhi..

4. tanyakan diri anda , " apa yang perlu kamu lakukan untuk jadi lebih baik? " daripada pening memikirkan apa yang harus orang lain lakukan untuk kamu.. kemudian tanyakan pada diri kamu , " bagaimana saya ingin pasangan saya rasa ? " dan " apa yang boleh saya lakukan untuk membantunya merasakan seperti itu ? " dengan ini kamu akan dapat mengatasi rasa tidak puas hati apabila dia tidak sama seperti kamu..

5. pelajarilah cara untuk memberitahu si dia apa yang kamu inginkan darinya.. ingatlah ada kalanya ketika kamu ianya boleh menimbulkan rasa kurang senang pada orang lain.. oleh kerana itu , lebih baik jadi orang yang bertanggungjawab pada diri sendiri daripada mengharapkan si dia melakukan sesuatu yang membuat kamu merasa lebih baik..


Saturday, November 26, 2011

hey sayang i need your love




Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku
Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Friday, November 25, 2011

Yang Sempurnakan ku

Kaulah bidadari dalam hidupku
Yang selalu hadir di dalam mimpiku
Bunga yang selalu harungi hariku
Anugerah Tuhan yang sempurnakan ku

Bila kau jauh
Aku selalu rindu
Bila kau ada
Hatikan berbunga


Ku akan selalu menjadi bintangmu
Menerangi gelap dan mimpimu
Aku setia di sini mengusap tangismu
Menemani sunyi di hatimu

Bila kau jauh
Aku selalu rindu
Bila kau ada
Hatikan berbunga

Barang kesayangan saya



hehehe comel tak patung teddy bear tu? hehehe suhaida yang hadiahkan ^__^ hehehe actually aku malas gila nak update entry tapi entah xtaw macam mana boleh tergerak hati nak update blog so fikir punya fikir yang
aku nak buat entry pasai barang2 yang si comel tu bagi dekat aku <3

hehe benda pertama yang dya buat bagi aku cair of course laa masa aku confess dekat dya yang aku syok kat dya n dya trima aku..tu pon punya jenuh nak dapatkan dya hehe last2 dapat jugak budak masyam tu
then selang bapa hari entah aku merajuk dengan dya n dya pon puaih laa pujok aku n aku degil jugak nak bebai..last2 dya bgi benda nie dekat aku :D


afiffazamsuhaidafazilafiffazamsuhaidafazil penuh satu kad tu <3

hahaha time dapat love nie, macam nak luruh jaa jantung nie arrr dya sanggup buat kad love nie sendiri..dya buat semata-mata demi aku..wow bsyukur gyla taw x..hehehe sayang jgak bdak masyam kat aku kan :D

ok banyak lagi barang yang dya bagi kat aku ^__^ hahaha yang seterusnya teddy bear warna pink..aku buat sebagai kunci moto mia keychain :D budak comel tu kata kalau syangkan orang bawa moto pelan xmaw bawa laju2 k..anggap ja orang nie teddy bear tu masa dok bawa moto :D


nampak tak teddy bear pink kat belakang tu? haha kesian kat dya :D


alaaaa dia mai dah heng xtaw nak tulis apa dah >__< ahh aku benci bila benda nie jadi :(
hmmm haa~ teringat satu benda agy..barang nie dya buat buat satu-satu n dok ada 83 keping kapal terbang mini..hmm ingtkan nak bagi kapal terbang Airbus 180 mia kat orang boleh laa carry orang mia love p dekat dya..haha tapi xpa dah kira bersyukur gyla2 kot..n benda nie laaa yang paling aku suka the most :D


haha penuh dengan ayat jiwang <3


hehehe nak letak banyak gambaq takot korang kata aku menunjuk plak kan..hehehe so aku letak skit ja n paling aku suka <3 hehehe kepada suhaida fazil..klau budak masyam baca entry nie kan..hehee afiff nak gtaw yang afiff syangkan baby hehehe love u budak masyam. ehemm2 dok maen felling2 plak kat sini. ok laa thanks k sebab sudi baca entry aku nie..jagan lupa like taw :P >_< 
salam 
#hahaha xtaw malu betoi suro orang like

Saturday, November 12, 2011

suhaida Fazil yang tersayang

assalamualaikum

eeeee! hari ini budak masyam tu buat aku geram kat dia gila mia bengang...arrrr!!! bcuk jumpa bby t bcuk gigit kuat2 taw!!

ok2..bcuk takmau bletiaq pasal benda nie semua. tujuan bcuk buat entry nie sebab bcuk nak bletiaq arr kat bby ^__^ hahaha. sayang bcuk harap laaa sangat2-sangat dekat bby untuk ubah perangai bby yg bcuk dok tegoq selalu tu k sayang. bcuk bukannya nak ubah sayang memang arr bcuk terima sayang seadanya tapi sikap sayang tu kadang2 buat bcuk jadi gila taw x :'(  warghhhh bby xnak kan bcuk nangis?

hehehe yang kedua pula bby please arr dengaq ckap bcuk k. apa yang bcuk cakap n larang tu semuanya ada kebaikan taw x. tngk mcam hari tu yg bcuk larang bby jgn p tgoq dya tu n bby g tgoq jgak n tngk jadi apa..eee! cekik kang jgak budak nie..bcuk sayngkan bby bab tu bcuk larang bby. okey syang? kalau xokey pon kena jugak okey kalau dak bcuk nak merajuk ketat2 dengan bby xmaw makan nasi lima hari orng nak makan McD jaa ^__^

hehehe okey dah abis bletiaq dah n now bcuk nak mintak maaf plak pasal yng bcuk marah bby tadi petang. tadi bcuk dah gila mia bengang dengan bby sbb tu bcuk terpuji syang hehehe sorry taw sayang..bby ingt bcuk suka ka nak majok2 dengan bby..xsuke taw dak..eee~ kalau boleh bcuk nak happy n happy n happy jaa dengan bby..hehe bby~ ucuk syangkan bby taw..<3


ehhhh jap2 hehehe saja gedik2 nak habaq mai sat...kalau bcuk xsuka bby jgn gatai dok p buat taw >__< kang xpasai2 kena puji pujian plak...hehehe i love u syang..

tngk bby wat bcuk jadi mcam nie taw :(
hehehe bsama budak masyam yang kuat bletiaq

Saturday, June 25, 2011

Tsunami Kehampaan

 
  Jantung dan perasaanku hancur seperti kaca yang terhempas di lantai,apabila orang yang aku sayangi sepenuh hati membuat keputusan untuk meninggalkan aku, Amat berat sekali untuk aku melepaskannya. Insan yang aku sayangi itu telah aku patrikan sekemas-kemasnya di dalam lubuk hatiku ini dan menutup pintu hatiku serapat-rapatnya untuk menerima orang laen selain dari dia.

  Fikiranku mula bercelaru kerna dahulunya aku mempunyai cahaya yang menerangi dan menyinari hidupku ini serta menjadi tongak semangatku untuk mencapai sesuatu kejayaan. Kebahagian yg dahulunya sering menemani aku tidak kira pada waktu senang ataw duka ia setia dan sentiasa menemani aku. Namun itu semuanya hanyalah dulu, cahaya yang aku miliki itu terlah terpadam dengan sekelip mata dan kebahagiaan yang menemaniku dahulu telah pergi meninggalkan aku.

 Tempat yang biasanya ku bermanja-manja telah lenyap dilanda Tsunami Kehampaan. Tempat yang biasanya aku mengadu domba dan bermanja-manja telah hanyut dilanda Ombak Tsunami Kehampaan. Kini aku sudah tiada apa-apa lagi yang bernilai dalam hidupku. Permata yang ku miliki dahulu sudah tiada lagi, yang ada padaku hanyalah secebis memori bahagia yang tak seberapa tetapi amat bermakna yang sempat dibina sebelum kedatangan Tsunami tersebut.



ya Allah ya tuhan ku
kau kembalikanlah dia kepadaku
sesungguhnya aku mencintainya dgn setulus hatiku ini
Di tangan-Mu Tuhan ku sandar impian penentu jodoh pertemuan 
Seandai dirinya tercipta untukku panjangkanlah jodohku dgn dia
relaku menjadi miliknya... 





Thursday, June 23, 2011

untuk dia yg segalanya




Saya suka tengok jari awek saya...
Cantik betul...
Sungguh!Sampai takut nak pegang...
Bukan takut patah...

Tapi takut nanti jari kitorang
tak boleh tolong each other
Di depan yang maha Esa...

Saya suka tengok rambut awek saya...
Cantik betol...
Sungguh!Sebab tu saya belikan tudung...
Bukan sebab jeles orang lain tengok jugak....
Tapi takut nanti terbakar dek api neraka...

Saya suka tengok body awek saya....
Cantik betol... 
Sungguh!Sebab tu saya belikan dia telekong
Supaya mase die jumpa dengan Kekasih die
Yang Utama Dia lagi cantik dan berseri menghadap Nya.
Saya pun tumpang dapat pahala. Pheh syoknye...

Saya sedih tengok awek saya...
Tak tido,
tak makan rindu kat saya...
Saya pun macam tu jugak,
Problem yang sama..Die tanya apa ubatnya?
Saya pun bagi die Quran untuk penenang jiwa...
Semoga lebih cintakan Nya dari saya...

Saya sedih tengok awek saya
Selalu pesan macam-macam kat saya...
"Makan, minum, drive elok-elok tau..
Nanti awak sakit saye susah ati bla bla bla bla" katenya...
Tapi bila tengok movie sama-sama burn asar maghrib gitu
Die tak kata satu aper pun...Berdosanye saya....

Kesimpulannya saya memang sayang dia...
Nak jumper die giler forever...
Yang forever punye forever...
Di dunia dan akhirat terutamanya,
Janji nak share heaven sama-sama...
Bahagia selamanya...

Semoga kami saling mengingati,
Dosa sendiri pun infiniti...
Nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni...
Semoga kami menginsafi diri...
Ya Allah ampunkanlah kami....
Semoga kami dapat bersama selamanya nanti..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...